Mobilya Bakımı İle İlgili Bazı Önemli Tavsiyeler

Yazan hhkalayci 09/02/2017 0 Yorumlar

 

Unutmayın gaz yağı ile neft yağı hem zehirlidir hem de yanıcıdır. Bu yüzden her zaman için neft yağı ile gaz yağını kullanırken çok dikkatli bir şekilde kullanın ve tehlikeli atık kurallarını göz önünde bulundurarak neft yağı ile gaz yağını muhafaza edin. Bu maddeler her zaman için ağzı kapalı kapların içerisinde saklayın.

 

Balmumunu bulmak için tamirhanelere ya da sağlıklı yiyecek satan dükkânlara bakabilirsiniz.

 

Yağ Bazlı Mobilya Cilaları


Bu tür cilalar kiraz ya da maun gibi koyu renkte olan ahşap mobilyalar için kullanılır. Nu tür cilaları temiz ve biraz nemli beze çok az miktarlarda uygulayıp kuru ve temiz bir toz bezi yardımı ile cilalayın. Antika masa üstlerinin alt tarafına yağlı cila ya da saf keten yağı uygulamak mobilyayı özellikle kuru iklimlerde olan çatlama gibi durumlara karşı korur ve aynı zamanda mobilyayı besler. Fakat ahşaba daha önce sentetik bir cila uygulanmış ise o zaman bu tür yağları uygulamayın.

 

Sentetik Mobilya Boyaları


Mobilyalarda poliüretan ile selüloz bulunmaktadır. Mobilyalardaki parlak yüzeyler dayanıklı ve serttir. Arada sırada sıvı silikon cila uygulamak ve mobilyaları düzenli bir şekilde temizleyip tozlarını sürekli almak ile mobilya yüzeylerini koruyabilirsiniz.

 

Mobilyanıza uyguladığınız cila donuk ya da yapışkan bir hal alır ise ılık deterjanlı suyun içerisine 1 yemek kaşığı kadar sirke ekleyin ve bu su ile ıslatılıp sıkılmış temiz bir sünger yardımı ile mobilyanızı silin. Daha sonra temiz bir bez ile yeniden silin ve kurumasını bekledikten sonra cila işlemini uygulayın.

 

Özellikle poliüretan olan yüzeylerdeki plastik eşyaların kullanımına dikkat edin. Çünkü plastikler poliüretana ters tepki ederler ve bu tür durumlarda düzeltilmesi sadece uzmanlarca yapılması gereken aşınmalara neden olabilir.

Etiketler: mobilya bakim cilalama

E-Ticaret Sistemleri